Platforma ecommerce4all.eu este un centru de resurse și informații despre aspectele-cheie ale comerțului electronic pentru toate piețele CEFTA (Macedonia de Nord, Serbia, Bosnia și Herțegovina, Albania, Kosovo*, Muntenegru și Moldova). Platforma web constă din informații și resurse relevante despre comerțul electronic, inclusiv informații de bază despre comerțul electronic, grafice interactive și date despre dezvoltarea pieței de comerț electronic în regiunea CEFTA, precum și informații despre aspectele-cheie ale activității de afaceri în comerțul electronic.

Informațiile privind aspectele-cheie ale activității de afaceri în comerțul electronic vor fi structurate în patru module: baza normativă aferentă comerțului electronic, plăți, livrare și istorii de succes în comerțul electronic pe toate piețele CEFTA. Fiecare dintre aceste module va conține informații relevante specifice pieței CEFTA, tutoriale, manuale, documente legate de subiecte și prezentări video. Pe lângă cele patru module, a fost dezvoltat un al cincilea modul suplimentar care are menirea de a prezenta starea comerțului electronic prin statistici și informații privind evoluția pieței comerțului electronic (grafice interactive ale stării comerțului electronic în fiecare piață și în comparație, de exemplu, clienți, carduri de plată, competențe digitale, indice UNCTAD de pregătire pentru comerțul electronic în format B2C și alte informații relevante ale Eurostat). Toate informațiile vor fi prezentate atât în limba locală a fiecărei piețe CEFTA, cât și în engleză.

Platforma web poate servi tuturor companiilor la nivel local pentru a face afaceri prin intermediul comerțului electronic pe piața lor, dar, mai important, poate servi planurilor lor de a se extinde pe alte piețe CEFTA.

Dezvoltarea platformei web ecommerce4all.eu ca parte a proiectului „Platforma regională de comerț electronic pentru toți” vine după lansarea cu succes a platformei web Ecommerce4All.mk pentru piața macedoneană în 2020.

Începând din noiembrie 2021, Asociația macedoneană de comerț electronic împreună cu partenerii proiectului dezvoltă și extinde platforma la nivel regional, punând-o la dispoziție pentru toate piețele CEFTA, cu sprijinul Fondului regional de comerț exterior – Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ).

Proiectul „Platforma regională de comerț electronic pentru toți” va fi implementat în trei faze, în care în fiecare fază vor fi dezvoltate diferite module ale platformei web. Dezvoltarea modulelor este adaptată fiecăreia dintre cele 7 piețe CEFTA în funcție de resursele și posibilitățile de realizare a fiecărui modul. Modulele vor fi dezvoltate și lansate în colaborare cu parteneri locali de pe toate piețele CEFTA.

Prin implementarea acestei platforme regionale, vânzătorii online din regiune, care plănuiesc să-și extindă afacerile prin intermediul comerțului electronic dincolo de piețele lor în anii următori, au la dispoziție un punct unificat de unde vor putea afla toate informațiile relevante legate de comerțul electronic pentru toate piețele din regiune.